Skupinski treningi

Skupinsko delo je pogoj za doseganje velikih dosežkov

S 1. marcem 2021 ponovno začnemo s skupinskimi treningi boksa. Zaradi trenutne situacije, bodo treningi potekali v skupinah do 10 oseb.

Pomembna navodila:

  • Obvezno razkuževanje rok ob vstopu v objekt in uporaba maske do vstopa v dvorano
  • Priporoča se prihod v športni opremi, saj bo uporaba garderobe minimalna
  • V primeru kakršnihkoli bolezenskih znakov ali stika z okuženo osebo, prosim da ravnate odgovorno ter vadbe ne obiskujete
  • Obvezno imejte s seboj brisačko, ki jo boste uporabljali za izvajanje statičnih vaj na blazinah
  • Uporaba tušev do nadaljnjega ni dovoljena
  • Uporaba sanitarij med vadbo bo minimalna, tako da imejte s seboj že napolnjene plastenke z vodo

ZAČETNIŠKI PROGRAM 

Začetniški program boksa je namenjen vsem, ki se z boksom srečujete prvič, ali pa ste se z njim že srečali in bi radi utrdili osnove boksarskega znanja. Naučili se boste osnovnih elementov napada in obrambe, pri čemer bo poudarek na pravilni tehnični izvedbi. V sklopu začetniškega programa bomo izvajali tudi »sparringe«, t.i. borbe s kontrolirano močjo udarcev, pod strogim nadzorom trenerja, ki bo poskrbel za varnost. Velik poudarek bo namenjen tudi splošni kondicijski pripravi, torej vajam za moč z lastno težo, vzdržljivosti, hitrosti, koordinaciji in gibljivosti.

NADALJEVALNI PROGRAM

Po uspešno opravljenem Začetniškem programu boksa, vam omogočamo vpis v Nadaljevalni program boksa. Prav tako ste nanj vabljeni vsi, ki že imate določeno znanje boksa in bi ga radi nadgradili. V tem sklopu bomo utrdili osnovne boksarske elemente napada in obrambe, jih začeli med seboj povezovati in spoznali tudi tiste bolj kompleksne. Predstavili bomo delo na boksarskih rekvizitih in jih začeli vključevati kot obvezen del trenažnega procesa. Seznanili se bomo z različnimi slogi boksa in preigravali različne taktične elemente. Kondicijski pripravi bomo dodali vaje za moč z dodatnimi bremeni, specializirali vzdržljivostno vadbo in dodali vaje za prevencijo pred poškodbami.

TEKMOVALNI PROGRAM

Za tiste, ki bi se radi preizkusili v ringu, ponujamo tudi Tekmovalni program boksa, ki zajema individualizirano tehnično-taktično pripravo, ki poskrbi, da znate pravilno reagirati v nepredvidljivih situacijah v ringu, individualizirano kondicijsko pripravo, ki vam omogoča, da lahko v vseh rundah date največ od sebe, prehransko svetovanje, saj je pogoj za doseganje vrhunskih rezulatotov pravilna prehrana, sparringe v sodelovanju z drugimi klubi, ki vam omogočijo, da se soočite z drugimi borci in znanje prenesete v prakso in udeležbo na tekmovanjih.