vodene vadbe

BOKS | FIT2FIGHT |  BOKS ZA ŽENSKE

BOKS

ZAČETNIŠKI PROGRAM 

Začetniški program boksa je namenjen vsem, ki se z boksom srečujete prvič, ali pa ste se z njim že srečali in bi radi utrdili osnove boksarskega znanja. Naučili se boste osnovnih elementov napada in obrambe, pri čemer bo poudarek na pravilni tehnični izvedbi. V sklopu začetniškega programa bomo izvajali tudi »sparringe«, t.i. borbe s kontrolirano močjo udarcev, pod strogim nadzorom trenerja, ki bo poskrbel za varnost. Velik poudarek bo namenjen tudi splošni kondicijski pripravi, torej vajam za moč z lastno težo, vzdržljivosti, hitrosti, koordinaciji in gibljivosti.

NADALJEVALNI PROGRAM

Po uspešno opravljenem Začetniškem programu boksa, vam omogočamo vpis v Nadaljevalni program boksa. Prav tako ste nanj vabljeni vsi, ki že imate določeno znanje boksa in bi ga radi nadgradili. V tem sklopu bomo utrdili osnovne boksarske elemente napada in obrambe, jih začeli med seboj povezovati in spoznali tudi tiste bolj kompleksne. Predstavili bomo delo na boksarskih rekvizitih in jih začeli vključevati kot obvezen del trenažnega procesa. Seznanili se bomo z različnimi slogi boksa in preigravali različne taktične elemente. Kondicijski pripravi bomo dodali vaje za moč z dodatnimi bremeni, specializirali vzdržljivostno vadbo in dodali vaje za prevencijo pred poškodbami.

TEKMOVALNI PROGRAM

Za tiste, ki bi se radi preizkusili v ringu ponujamo Tekmovalni program boksa, ki zajema:

– individualizirano tehnično-taktično pripravo,
– individualizirano kondicijsko pripravo,
prehransko svetovanje in meritve telesne sestave,
dodatne termine treningov
sparringe v sodelovanju z drugimi klubi
in udeležbo na tekmovanjih.

FIT2FIGHT

Program vadbe Fit2Fight je primarno zasnovan kot kondicijska priprava za tekmovalce. Namenjen je tudi vsem rekreativcem, ki si želite svoje telo spraviti v vrhunsko formo (predznanje boksa ni pogoj).

Treningi bodo sestavljeni iz dveh delov. Boksarski del bo potekal nekontaktno (brez prejemanja udarcev), vključeval pa bo delo na boksarskih rekvizitih (boksarske vreče, fokuserji, hitra vreča, hruška, kolebnica)…

Drugi del bo namenjen kondicijski pripravi. Predvsem se bomo osredotočili na pridobivanje moči, vzdržljivosti, hitrosti in koordinacije. Pri tem bomo izvajali funkcionalne vaje z uporabo lastne teže, prostih uteži, medicink in drugih pripomočkov po vzorcu CrossFit-a.

BOKS ZA ŽENSKE

Boks je v zadnjem času tudi med dekleti, postal ena izmed najbolj popularnih oblik vadbe. Naše
članice si želijo na ta način oblikovati telo, pridobiti na vzdržljivosti in se znebiti stresa.

Zaradi vedno večjega zanimanja naših deklet, smo priredili klasičen trening boksa posebej za
njih. Boks za ženske združuje pozitivne učinke boksa na vzdržljivost in ogromno porabo kalorij,
obenem pa daje še vedno velik poudarek na učenje tehnike.

Vadba se bo izvajala v skupini deklet in bo nizkokontaktna, kar pomeni, da se bodo vse vaje v
paru delale na dotik. (Tiste, ki si želite preizkusiti v kontaktni različici, vabljene v drugo skupino –
Začetni program boksa).

Booty Boxing Predator gym