vodene vadbe

BOKS | FIT2FIGHT |  BOOTY BOXING | OPEN GYM

BOKS

ZAČETNIŠKI PROGRAM 

Začetniški program boksa je namenjen vsem, ki se z boksom srečujete prvič, ali pa ste se z njim že srečali in bi radi utrdili osnove boksarskega znanja. Naučili se boste osnovnih elementov napada in obrambe, pri čemer bo poudarek na pravilni tehnični izvedbi. V sklopu začetniškega programa bomo izvajali tudi »sparringe«, t.i. borbe s kontrolirano močjo udarcev, pod strogim nadzorom trenerja, ki bo poskrbel za varnost. Velik poudarek bo namenjen tudi splošni kondicijski pripravi, torej vajam za moč z lastno težo, vzdržljivosti, hitrosti, koordinaciji in gibljivosti.

Ponedeljek, sreda in petek: 17.00-18.30

NADALJEVALNI PROGRAM

Po uspešno opravljenem Začetniškem programu boksa, vam omogočamo vpis v Nadaljevalni program boksa. Prav tako ste nanj vabljeni vsi, ki že imate določeno znanje boksa in bi ga radi nadgradili. V tem sklopu bomo utrdili osnovne boksarske elemente napada in obrambe, jih začeli med seboj povezovati in spoznali tudi tiste bolj kompleksne. Predstavili bomo delo na boksarskih rekvizitih in jih začeli vključevati kot obvezen del trenažnega procesa. Seznanili se bomo z različnimi slogi boksa in preigravali različne taktične elemente. Kondicijski pripravi bomo dodali vaje za moč z dodatnimi bremeni, specializirali vzdržljivostno vadbo in dodali vaje za prevencijo pred poškodbami.

Ponedeljek-petek: 18.30-20.00

TEKMOVALNI PROGRAM

Za tiste, ki bi se radi preizkusili v ringu ponujamo Tekmovalni program boksa, ki zajema:

– individualizirano tehnično-taktično pripravo,
– individualizirano kondicijsko pripravo,
prehransko svetovanje in meritve telesne sestave,
dodatne termine treningov
sparringe v sodelovanju z drugimi klubi
in udeležbo na tekmovanjih.

Ponedeljek-petek: 18.30-20.00

JUTRANJI TERMIN BOKSA

PRIMERNO ZA ZAČETNIKE IN NADALJEVALCE

Najboljši čas za trening je tisti, ki se ga lahko konstantno držite.

Vključite trening boksa v svojo jutranjo rutino in uživajte v mnogih prednostih, ki jih prinaša:

> izboljšajte fokus in nivo energije skozi cel dan,
> zaženite metabolizem in poskrbite za svoje zdravje,
> ne dovolite, da vam nepredvidljivi dogodki tekom dneva posežejo v čas za rekreacijo.

Torek in četrtek: 6.30-7.30

FIT2FIGHT

Program vadbe Fit2Fight je primarno zasnovan kot kondicijska priprava za tekmovalce. Namenjen je tudi vsem rekreativcem, ki si želite svoje telo spraviti v vrhunsko formo (predznanje boksa ni pogoj).

Treningi bodo sestavljeni iz dveh delov. Boksarski del bo potekal nekontaktno (brez prejemanja udarcev), vključeval pa bo delo na boksarskih rekvizitih (boksarske vreče, fokuserji, hitra vreča, hruška, kolebnica)…

Drugi del bo namenjen kondicijski pripravi. Predvsem se bomo osredotočili na pridobivanje moči, vzdržljivosti, hitrosti in koordinacije. Pri tem bomo izvajali funkcionalne vaje z uporabo lastne teže, prostih uteži, medicink in drugih pripomočkov po vzorcu CrossFit-a.

Ponedeljek, sreda in petek: 6.30-7.30

BOOTY BOXING

Boks je v zadnjem času tudi med dekleti, postal ena izmed najbolj popularnih oblik vadbe. Naše članice si želijo na ta način oblikovati telo, pridobiti na vzdržljivosti in se znebiti stresa.

Zaradi vedno večjega povpraševanja naših deklet po nekontaktni obliki treninga (brez prejemanja udarcev), smo priredili klasičen trening boksa posebej za njih. Oblikovali smo novodobno obliko vadbe pod imenom Booty boxing, ki celostno obravnava žensko telo in počutje.

Pri tej vadbi kombiniramo pozitivne učinke različnih oblik borilnih veščin na vzdržljivost in ogromno porabo kalorij z vajami za krepitev mišic nog, trupa in zadnjice. Vključili bomo tudi HIIT (visoko intenzivni intervalni trening), elemente joge za povečanje gibljivosti ter sprostitvene in dihalne vaje.

Torek in četrtek: 17.30-18.30

OPEN GYM

Termini so namenjeni samostojni vadbi, na voljo pa so vam vsi rekviziti v Predator gymu.

V temu času bo trener prisoten, vendar treningi ne bodo vodeni.

Open gym je idealna priložnost za utrjevanje boksarskega znanja, ki ste ga pridobili na vodenih treningih in dobra opcija za vse, ki radi trenirate v lastni režiji.

Med tekmovalno sezono, bodo vzporedno organizirani tudi kondicijski treningi za tekmovalce.

Ponedeljek-petek: 7.30-9.00
Sobota: 10.00-12.00

Booty Boxing Predator gym